Dollard College gaat stemmen

WINSCHOTEN – Tijdens het project over de gemeenteraadsverkiezingen maken zo’n 200 bovenbouw-leerlingen havo en vwo van het Dollard College van de vestiging Hommesplein-Stikkerlaan in Winschoten kennis met de (lokale) politiek en de verkiezingen.

Het Dollard College wil de politieke betrokkenheid bij hun leerlingen vergroten. Zij gaan immers een groot deel uitmaken van de gemeente Oldambt. Daarom wordt het project ‘Dollard College gaat stemmen’ georganiseerd. Het project omvat de volgende activiteiten:

– De leerlingen zetten in groepjes zelf een lokale partij op. Ze maken een partijposter, partijprogramma, partijnaam, slogan, fractievoorzitter, etc.

– Gastlessen worden gegeven door een aantal lokale politici van onder meer Burgerbelangen Oldambt, Gemeentenbelangen Oldambt, CU, PvdA en VVD.

– Woensdag 14 en donderdag 15 maart gaan de leerlingen stemmen. Een lokaal bij de vestiging Hommesplein wordt hiervoor speciaal ingericht, voorzien van stemhokjes, posters en uitleg. Daarnaast ontvangen de leerlingen een stempas en een kandidatenlijst van de gemeente Oldambt om het geheel compleet te maken.

– Op donderdag 15 maart vanaf 18:00 uur zijn 20 leerlingen en 4 docenten uitgenodigd voor een etentje in de Harbour Jazz Club in Winschoten samen met de burgermeester, griffier en andere politici van gemeente Oldambt. Deze culinaire aangelegenheid is een start naar een intensieve en duurzame samenwerking tussen gemeente en het onderwijs.

Het Dollard College is aangemeld bij de Landelijke Scholierenverkiezingen. Vorig jaar deden hier 130.000 leerlingen aan mee.

 

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.