Kim Hoorweg en het Robin Nolan Trio in Harbour JazzClub Winschoten

WINSCHOTEN – Op zaterdag 24 maart treden Kim Hoorweg en het Robin Nolan Trio op in Harbour JazzClub Winschoten.

Jazz-zangeres Kim Hoorweg (25) heeft New York geadopteerd als haar tweede thuis. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Hans en Candy Dulfer, Anton Goudsmit en Benjamin Herman werkten al eerder met deze jongedame. Ooit als 14-jarig meisje getekend bij Amerikaans platenlabel Verve, te zien geweest bij De Wereld Draait Door, opgetreden tijdens het North Sea Jazz Festival, bekende gast bij Radio 6, in de Heineken Music Hall gezongen met het Metropole Orkest en genomineerd voor een Edison.
Na die rollercoaster besloot ze de kunstacademie te doen en zich volledig op de kunst te storten.

Nu in 2018 is ze terug en slaat ze een compleet nieuwe weg in en brengt ze een gloednieuw album uit met eigen stukken, geschreven door haar en Raul Midón (samengewerkt met o.a. Stevie Wonder, Herbie Hancock e.a.), wereldwijd bekend als een geweldige songwriter, getalenteerde zanger en gitaar-virtuoos. Op haar nieuwe album wordt ze bijgestaan door de crème de la crème van de Nederlandse jazzscene: Anton Goudsmit, Niels Broos, Glenn Gaddum Jr. en Joost Kroon. Ze omschrijft de muziek als indie-jazz met een synth-touch. De dame heeft de plaat zelf geproduceerd, vormgegeven en brengt het zelf uit op haar eigen label.

Ze wordt bij het optreden in de HJCW begeleidt door het Robin Nolan Trio.
Robin Nolan is een van de meest bewonderde gypsy-jazzgitaristen ter wereld, wordt door Willie Nelson, voormalig Rolling Stones bassist Bill Wyman en wijlen George Harrison geroemd om zijn muzikale gevoel en genialiteit. Hij was één van Harrisons meest geliefde gitaristen. In de loop der jaren ontstond een hechte vriendschap tussen Nolan en Harrison. De Beatles-legende nodigde Robin meermaals uit om op het legendarische landgoed Friar Park optredens te verzorgen. Zijn inspiratie vond Robin in de Gypsy-Jazz, Latin en Hot Club du France, maar zijn muziek is onmiskenbaar eigentijds door de kracht van zijn eigen expressieve composities.

Aanvang concert 20.30 uur. Reserveren s.v.p. onderstaand of per mail info@harbourjazzclubwinschoten.com of telefoon 06 15 67 44 04.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.