Politie doet onderzoek naar oorzaak branden in varkensstal en manege Dörpen en Aschendorf

Foto: Catharina Glazenburg

DÖRPEN, ASCHENDORF – De brandweer is gisteren en vanmorgen uitgerukt voor branden in een varkensstal en een manege. In de varkensstal kwamen 460 varkens om het leven.

Dörpen

Gistermiddag brak brand uit in een varkensschuur aan de Neudörpen in Dörpen. De brand werd om half drie door een van de buren ontdekt. Op het moment dat de brandweer van Dörpen en Heede arriveerde stond de stal al volledig in brand en stortte het dak in. Bij de brand kwamen 460 varkens om het leven. De schade wordt geschat op vijf ton. De politie is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Aschendorf

Vanmorgen ontdekte om kwart voor vier een voorbijganger dat er brand was in een manege aan de Waldseestraße in Aschendorf. De brandweer van Aschendorf wist te voorkomen dat het vuur zich verder door het gebouw uitbreidde. De schade bedraagt zo’n 50.000 euro. Er raakten geen mensen of dieren gewond.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt hierbij niet uitgesloten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.