Veel bekeuringen voor niet dragen autogordel Stadskanaal

Foto: Politie

STADSKANAAL – Niet minder dan 41 keer werd vanochtend door de politie op en rond de Navolaan in Stadskanaal een bekeuring geschreven voor het niet dragen van de autogordel.

De overtreders waren zowel bestuurders als passagiers. Er werden ook enkele ouders bekeurd die hun kind naar school brachten en de gordel niet om hadden.

Vier automobilisten kregen een bon omdat ze binnen de bebouwde kom mistlampen aanhadden. Bij de verkeerscontrole bleken tien automobilisten zich niet aan de maximumsnelheid van vijftig te houden. Een bestuurder kwam op 86 kilometer. Gecontroleerd werd er tussen zeven uur en kwart over elf ’s ochtends.

De bekeuring voor het niet dragen van de gordel bedraagt 140,- euro. Waarbij het de politie uiteraard niet om de inderdaad forse boete gaat maar om de veiligheid. Volgens onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, de SWOV, verminderen gordels de kans op dodelijk letsel met 37 tot 48%, afhankelijk van de plaats in de auto. Het effect van kinderbeveiligingsmiddelen is met 50% nog iets hoger.

In Nederland draagt doorgaans zo’n 97% van de inzittenden voorin de auto de gordel, achterin schommelt het percentage rond de 80%.

Bron: FB

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.