Voedselbank bij De Wijnstok Sellingen

SELLINGEN – De Wijnstok heeft in Sellingen een nieuwe voedselbank opgezet.

Uit het netwerk van de schrijver P.H. Palmbergen is een samenwerking ontstaan tussen de ANBI stichting Food For Free Foundation uit Emmen en De Wijnstok te Sellingen. Hierdoor zijn er elke week, elke dag afgifte punten in van De Wijnstok. Ook in de wijde regio. Ter Apel en de Pekela’s zijn hier voorbeelden van.

Food For Free Foundation doet aan ondersteuning aan voedselbanken. Er zijn donateurs van voedsel en donateurs van schenkingen bijgekomen waardoor er weer naar geschikte uitbreiding gezocht kon worden.

De Wijnstok te Sellingen gaat zich richten op de personen die in de meest schrijnende situaties zitten. Vaak ook situaties waarbij geen voedselhulp nodig was of te weinig was. Er is nu een bron van veel voedsel van hoge kwaliteit door de samenwerking met de Food For Free Foundation. Dit voedsel kan zo goed mogelijk verdeeld worden onder de personen die het nu hard nodig hebben.

Men kan zich aanmelden voor een voedselpakket bij De Wijnstok. Ook is de aanmelding via de hulpverlening mogelijk. dewijnstokvoedselbanken@gmail.nl of 0599-454994 De afgifte van voedselpakketten bij De Wijnstok in Sellingen is elke dinsdag en donderdag vanaf half twee. Voor de voedselpakketten in andere plaatsen kunt u contact opnemen.

Update:

De voedselbank vraagt een gift van maximaal € 2,00. Dit is dus niet verplicht!
Het is slechts een bijdrage in de transport en opslagkosten. De voedselbank werkt zonder overheids subsidie en puur op basis van gulle donateurs.

Op de website van De Wijnstok kunt u uitgebreide informatie vinden over het beleid, de voedselbanken, het doneren van voedsel of geld en de aftrekposten voor de belastingdienst.

Ingezonden.

Foto’s: Jans Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.