Vrijwilligerscafé Pekela op 3 april in De Kiepe

Foto: Jacob Musch

NIEUWE PEKELA – Stichting De Badde organiseert in samenwerking met het provinciale project ‘Sterk Vrijwilligerswerk in Pekela’ en de gemeente Pekela op 3 april het Vrijwilligerscafé Pekela.

Het Vrijwilligerscafé Pekela wordt georganiseerd door De Badde in samenwerking met het provinciale project ‘Sterk Vrijwilligerswerk in Pekela’ en de gemeente Pekela. Tijdens het Vrijwilligers café krijgt u als betrokken inwoner, initiatiefnemer, vrijwilliger of vrijwilligerscoördinator de gelegenheid om uw ervaring, ideeën, vragen en wensen op het gebied van vrijwillige inzet te delen met andere vrijwilligers organisaties.

Vrijwilligersorganisaties en actieve bewoners in alle maatschappelijke terreinen, zoals onderwijs, belangenorganisaties, kerken, sport, cultuur, natuur en zorg en welzijn zijn van groot belang voor de leefbaarheid binnen onze gemeente. Het belang van vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk wordt steeds groter, omdat er in toenemende mate een beroep wordt gedaan op vrijwillige inzet.

Datum 3 april 2018 19.30- 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Thema: Werving, Vinden & Binden van vrijwilligers – welke mogelijkheden zijn er voor vrijwilligers & welke route bij vragen van vrijwilligers en/of organisaties

Locatie De Kiepe, Meidoornlaan 88 Nieuwe Pekela

Kosten Deelname is gratis

Wat is de bedoeling?

Deze avond komt voort uit de wens bij verenigingen en vrijwilligers organisaties om elkaar te ontmoeten, informatie en kennis te delen aan de hand van thema’s vrijwilligerswerk in de gemeente Pekela. Op de bijeenkomst van 22 j.l. in het gemeentehuis is aangeven in welke onderwerpen vrijwilligers en organisaties van belang vinden. Deze bijeenkomst staat werving, vinden & binden van vrijwilligers centraal en de route in Pekela voor de diverse vragen van vrijwilligers of van vrijwilligersorganisaties.

Wat kunt u verwachten?

We hebben een afwisselend programma, met veel ruimte voor onderlinge uitwisseling.

19.15 uur Inloop met koffie/thee

19.30 uur Opening & welkom

19.35 uur Werving, Vinden & Binden van vrijwilligers inclusief vragen door Marjan Thijsen CMO Stamm

20.00 uur Korte pauze

20.15 uur Route – waar en bij wie kan ik terecht met mijn vragen als vrijwilliger of als vrijwilligers organisatie door Annemiek Bakker de Badde

21.00 uur Afsluiting.

Vrijwilligers café Pekela

Deze avond is de 2e bijeenkomst van het Vrijwilligers Café Pekela. Met het organiseren van 4 bijeenkomsten per jaar willen we vrijwilligers en vrijwilligers organisaties de gelegenheid geven elkaar te ontmoeten en aan de hand van thema’s kennis en ervaring te delen en waar mogelijk samen te werken.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst tot uiterlijk 27 maart bij:

De Badde, Annemiek Bakker; 0597- 645 000 of abakker@debadde.nl

We zien u graag 3 april in de Kiepe!

‘Sterk Vrijwilligerswerk’, samenwerking tussen gemeente Pekela, het steunpunt vrijwilligerswerk De Badde, Vereniging Groninger Dorpen, Huis voor de Sport en CMO STAMM.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.