Weinig belangstelling voor Erfgoedcafé

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vanmiddag was er helaas weinig belangstelling voor het Erfgoedcafé in Museum de Oude Wolden.

Wat een interessante en leerzame middag had moeten worden pakte helaas anders uit. Medewerksters Hesther Bakker en Iris Companjen van Museum de Oude Wolden hadden alles heel goed voorbereid. Op paletten hadden ze voorwerpen neergelegd die in voorgaande jaren door particulieren aan het museum waren geschonken. De voorwerpen waren genummerd. Het was de bedoeling dat bezoekers van het museum vanmiddag op een lijst gingen invullen waarvoor de spullen vroeger werden gebruikt. later zou onder het genot van een kopje koffie met koek een evaluatie plaatsvinden waarbij meer over de voorwerpen zou worden verteld. Ook had men de verwachting dat bezoekers herinneringen zouden ophalen.

Helaas was de opkomst zeer gering. Tussen twee en drie uur kwam er maar één bezoeker. Dit was Luuk Houwing. Of er later nog belangstellenden zijn geweest is niet bekend.

Luuk kreeg vanmiddag alle aandacht van de organisatoren en ging met een schat aan kennis en informatie naar huis.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.