Zingend naar Pasen m.m.v. Klein Koor “Musica Religiosa”

Foto: Michiel Verbeek via Wikipedia

STADSKANAAL – Op zaterdag 24 maart 2018 is er ruim een uur “ZINGEND NAAR PASEN” in de Poststraatkerk in Stadskanaal. Het Klein Koor “Musica Religiosa” zal deze avond hun medewerking verlenen.

Het koor ontstond na een samenstelling van een gelegenheids-dubbelkwartet voor een uitvoering in een verzorgingshuis in Utrecht, eind 2007. Dirigent Gerwin van der Plaats koesterde al langer de wens om een koor te leiden van geschoolde vocalisten. De uitvoering in Utrecht werd zo goed ontvangen, dat men besloot tot de officiële oprichting van een kleinkoor. Op het repertoire van het kleinkoor staat vooral koormuziek uit de brede muziekgeschiedenis waarbij de accenten liggen op de Engelse koortraditie en composities uit het romantische repertoire van de eind 19e – begin 20e eeuw. Het koor werkt regelmatig mee aan kerkdiensten en uitvoeringen met andere koren.

Clara de Vries zal deze avond ook haar medewerking verlenen. Clara wil, door haar zang met liefde en toewijding, energie laten stromen naar de luisteraar. Zingend creëert zij steeds iets nieuws, dat geeft energie. Zingen is leven!

Gerwin van der Plaats zal naast het dirigeren ook de samenzang, die zal bestaan uit liederen uit diverse liedbundels; de nieuwe liedbundel, Opwekking, Johannes de Heer, etc., begeleiden. Deze avond zullen de liederen in het teken staan van het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus Christus. De leiding van het zanguur is in handen van Greet Berends.

Zingend naar Pasen, georganiseerd door het Interkerkelijke Comité Zangavonden, begint om 19:00 uur (samenzang vanaf 18:45 uur),duurt ongeveer anderhalf uur en is vrij toegankelijk.

De volgende keer

Zingend naar de Zondag

21 april 2018

m.m.v. Chr. Regionaal Koor “Voices” uit Kampen

o.l.v. Jan Quintus Zwart

Jan Lenselink – piano

Ronald Knol – orgel

www.zndz.nl

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.