Grunninger Weke sluit met geslaagde Landdag

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN – Gisteren werd de Grunneger Weke afgesloten met de Westerwoldse Landdag, Joarmaart en Talentenjacht .

De Grunneger Weke werd zaterdag, afgesloten met een een Westerwoldse Landdag in het gemeentehuis in Sellingen. Wethouder Giny Luth gaf om 10.00 uur, met medewerking van het exercitiepeloton uit Bourtange het officiële startschot.

Er was een gevarieerd programma, met onder andere een infomarkt met stands van o.a. de Historische Vereniging Westerwolde, Rzijn, Staatsbosbeheer, Waterschap Hunze en Aa’s, Museum de Oude Wolden, Stichting Welzijn en diverse verzamelaars. Er was een lezing en presentatie over de Post Middendorp Collectie door Dirk Kome, een Grunneger verhoal van Wilt Meendering en een monoloog door Harrie Woldendorp. Meike Stedema en Marjan van der Heide gaven een “broescursus” Grunnegs. RTV Westerwolde verzorgde vanuit het gemeentehuis de radio-uitzending.

Foto’s: Jans Velthuis
Klik HIER voor alle foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.