Schoolkinderen halen ruim € 3.000 voor een betere gezondheid in Ethiopië

Foto: Geert Smit

VLAGTWEDDE -Schoolkinderen halen ruim € 3.000 op voor een betere gezondheid in Ethiopië.

Leerlingen die vandaag meeliepen met de wandeling voor water in Smeerling haalden samen ruim € 3.000 op voor een betere gezondheid in Ethiopië.

De ruim 100 leerlingen van De Vossenburcht uit Winschoten, De Wegwijzer uit Bellingwolde en  Plaggenborg uit Jipsinghuizen kwamen vanmorgen naar Smeerling voor een wandeling van zes kilometer. Ze droegen allemaal de typische blauwe Wandelen-voor-Water-rugzak, waar ze zes liter water in hadden. Dit om te ervaren wat kinderen in Ethiopië elke dag moeten doen om water te halen.

Voor deze knappe prestatie lieten zij zich sponsoren. De totaalopbrengst gaat naar AMREF Flying Doctors. Die leidt projecten in het Afrikaanse land om er de gezondheid  te verbeteren. Zo bouwen ze waterwinkels, douches/toiletten en geven ze voorlichting over goede hygiëne. Dit zal bijdragen aan een betere gezondheid. In een aparte gastles, die waterschap Hunze en Aa’s gaf op de deelnemende scholen, is de leerlingen dit ook verteld.

In Smeerling wandelden ook 30 wandelaars mee van wandelcoach Eltjo Glazenburg. Hij organiseert wekelijks meerdere wandelingen in Westerwolde onder het motto ‘Wandelen Werkt’. Onderweg konden de ouderen met de leerlingen in gesprek gaan om achter het doel van de wandeling te komen. Het was een gezellig samenzijn tussen jong en oud. De wandelaars brachten ook nog sponsorgeld mee à € 110,-.

Het was de achtste keer dat waterschap Hunze en Aa’s samen met AMREF Flying Doctors het Wandelen voor Water organiseerde. De wandeling ging langs de oevers van de Ruiten Aa in het Metbroekbos in Westerwolde.In heel Nederland doen 500 basisscholen mee aan het Wandelen voor Water.

De opbrengst van de Oosterschool en de Westerschool uit Bellingwolde, die niet aan de wandeling mee konden doen maar wel een bedrag bij elkaar haalden, is nog niet bekend, maar hun actie telt ook mee voor de totaalopbrengst van deze editie van “Wandelen voor water”.

Tekst: Willeke Bergman

Foto’s: Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.