Sfeervol voorjaarsconcert “Spirit” van vocaal ensemble Chaverim.

Foto: Geert Smit

TER APEL – Vocaal Ensemble Chaverim, onder leiding van dirigent Klaas Withaar, gaf zondagmiddag een sprankelend voorjaarsconcert ‘Boordevol Spirit’.

In de St. Willibrorduskerk in Ter Apel werd een bijzondere sfeer gecreëerd. Samen met organist Pieter Pilon en trompettist Peter Brinks bracht het ongeveer dertig leden tellende koor werken van Gerard van Amstel, Ivo Antognini en George Rathbone ten gehore.
Pieter Pilon, die zijn opleiding op orgel kreeg van o.a. Piet Wiersma en later van Wim van Beek, ging een duel aan met het orgel en bracht een prachtige “March in C major” van A. Lefébure-Wély tot leven. Margriet Withaar van Dijken, op orgel  en Peter Brinks op trompet speelden samen Majesty van G.P. Telemann. Dit in een bewerking van Robert van Berlingen.

Daarna volgden nog meer koorwerken, Van Charles Gounod, Thomas Tallis, Felix Mendelssohn. Anke Roelfs zong een solo, Domine Deus, van Antonio Vivaldi.
Als sluitstuk brachten Chaverim en de muzikanten samen het bekende en overweldigende Halleluja van Georg Friedrich Händel.

Een geslaagd en door het publiek zeer gewaardeerde “Spirit” van het uit Oost-Groningen en Zuidoost-Drenthe afkomstig koor.

Tekst en foto’s: Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.