..

Dion wint Scoor een Boek! FIFA-toernooi

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Zaterdag 14 april werd in Bibliotheek Winschoten de provinciale finale van het Scoor een Boek! FIFA-toernooi gehouden. Dion uit Veendam versloeg op het bioscoopscherm van cultuurcentrum De Klinker zijn vijf tegenstanders.

Scoor een Boek! is het sportieve leesproject van Biblionet Groningen en FC Groningen in de Maatschappij. Naast het lezen in de klas organiseert Biblionet Groningen, onder de naam Scoor een Boek! Experience, gedurende het leesproject veel activiteiten in de bibliotheek.

Dit jaar konden kinderen meedoen aan een Scoor een Boek! FIFA-toernooi. In Veendam, Winschoten, Stadskanaal, Haren, Hoogezand, Appingedam en Uithuizen gingen tientallen kinderen voor de winst. Zes regionale winnaars zijn op zaterdag 14 april met elkaar de strijd aangegaan om uit te maken wie werd gekroond tot provinciaal kampioen. Dion uit Veendam had het populaire computerspel het beste onder de knie. In de finale versloeg hij Robin, de winnaar uit Stadskanaal, met 4-2. Hiermee werd Dion de eerste winnaar van het Scoor een Boek! FIFA-toernooi.

Dit FIFA-toernooi is niet gelinkt aan de EA SPORTS FIFA 18 Global Series of gesponsord door Electronics Arts Inc. of daar aan gelieerde ondernemingen.

Ingezonden
Foto’s: Catharina Glazenburg en Jolanda Robben

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.