Wethouder Giny Luth opent tentoonstelling 24K XL

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vanmiddag opende Giny Luth, wethouder cultuur van de Gemeente Westerwolde, in Museum de Oude Wolden de tentoonstelling 24K XL.

24K XL is de finale van alweer de derde expositiereeks 24K, waarbij elke maand een interessante kunstenaar uit de eigen regio exposeert in de ontvangst van het museum. In 24K XL tonen al deze tien kunstenaars hun kunnen. Door vrijwel het hele museum vind je uiteenlopende kunstwerken, schilderijen, beelden, grafiek, tekeningen en meer. Exposanten zijn Ilse Brul, Marloes Buigel Boering, Birke Eng, Nelleke Hulshoff, Ingalil Lang, Rika Post, Harry Schomaker, Geert Schreuder, Magriet van der Werff en Heleen Wilkens. Speciaal voor de tentoonstelling liet het museum een fraaie kaartenbundel vervaardigen.

De expositie werd vanmiddag na een korte toespraak van Riksta Zwart geopend door wethouder Giny Luth. Vervolgens konden de vele bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje de kunstwerken bekijken. Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door zanger/gitarist Stanley van Sprang

Klik HIER voor meer informatie over de deelnemende kunstenaars.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.