Open Huis bij de Graanrepubliek Bad Nieuweschans

Foto: Jan Glazenburg

BAD NIEUWESCHANS – De Graanrepubliek 2.0 nodigt u van harte uit om op maandag 21 mei, 2e Pinksterdag, een kijkje te komen nemen achter de schermen. De leden van de coöperatie nemen u graag mee in de ontwikkelingen, vorming en inrichting van de oude locomotievenloods (oftewel de Oude Remise) aan de Oudezijl 1 in Bad Nieuweschans.

Op 2e Pinksterdag is de Graanrepubliek 2.0 en de LocLoods1877 horeca open tussen 14.00 en 17.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven rondom het gebouw en het terrein, u kunt kennismaken met de pasta (ravioli) van Pasta Nobile en diverse Groninger bieren en Hooghoudt geeft u een proeverij van haar aan graan gerelateerde producten. De middag wordt muzikaal ingevuld met live muziek van het duo Onland.

Over een aantal maanden zal in het gebouw een mouterij, brouwerij, distilleerderij, pastamakerij, bakkerij en de productie van havermout, graanvlokken en muesli operationeel zijn en kunt u de productie komen bekijken. De producten zullen te proeven en te kopen zijn in de LocLoods 1877, het horecagedeelte van de Graanrepubliek 2.0 en in de winkel. Ook zullen er op termijn diverse workshops gegeven gaan worden, zoals bijvoorbeeld het malen van graan en het maken van uw eigen havermout. De middag wordt muzikaal ingevuld met live muziek van het duo Onland.

Het horecagedeelte van de Graanrepubliek 2.0, LocLoods1877, is gedurende het zomerseizoen iedere zondagmiddag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.