Bekend maakt bemind op Tweede Pinksterdag in Midwolda en Oostwold

MIDWOLDA, OOSTWOLD – De cultuur-historische wandelroute genaamd “Bekend maakt Bemind” komt tot leven op maandag 21 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur. Deze wandelroute van 12,4 km loopt door de dorpen Midwolda en Oostwold en neemt je mee op ontdekkingstocht.

Bijna alle 21 locaties die op de route staan, zijn opengesteld die dag. Behalve bezichtigingen van kerken, boerderijen en prachtige herenhuizen valt er ook verder genoeg te beleven.

Excursies rondom de Ennemaborg, accordeon muziek van Rolf Veenstra in het koetshuis, open huis bij boerderij Hermans Dijkstra, Groninger lekkernijen bij Gasterij Smits, begraafplaats met kinderpuzzeltocht en een tentoonstelling bij de dorpskerk Midwolda, orgelspel en zelf de toetsen beroeren van het orgel in de dorpskerk in Midwolda, oorlogsmuseum , kunst en brocante in het oude gemeentehuis, Brodies,koffie/thee met Groninger lekkernij van het huis in brasserie Old School, sloapen in grootmoekes tied in Moushouk bed and breakfast, gedicht op verzoek bij de Viskenij, verhalen over dou en nou in Protestantse kerk door Peter Akkerman en een voordracht van Frits Alma in de hervormde kerk in Oostwold, miniatuur hand- en paardenkarren van Willem Holt in café De Twee Oldambten, kunst van Zwanie Akkerman en Jan Nomden in de voormalige winkel van Akkerman in Oostwold, Rock and Roll en Zumba workshops in Havencentrum 5, Wormenkwekerij in Boerderij Kloosterheem, brommers kieken in de Noorderstraat, vliegactie op het vliegveld, de belastingambtenaar is terug bij Sarries hut en je boerderijbewijs halen bij educatie boerderij de Nieuwlandse Akker in de polder. Zo komt de geschiedenis naast het hedendaagse leven weer tot leven.

Bezoekers en inwoners van de beide dorpen kunnen al wandelend, fietsend, gedeeltelijk met de auto of met Ol Graitje, de oude stoomtram (1915-1948), van de ene naar de andere locatie.

Een specifiek startpunt is er niet: dus er kan op elke gewenste locatie gestart worden. Er zijn wel drie informatiepunten, te weten: Camping De Bouwte, Hermans Dijkstra en Café De Twee Oldambten. Daar kunt u de routefolder en een programma flyer met wat is waar te doen ontvangen en uw vrijwillige bijdrage achterlaten. Op alle locaties is de routefolder en flyer ook te krijgen.

Dorpsbelangen Midwolda en Dorpsbelangen Oostwold samen, hebben gemeend de route met allerlei zichtbare en onzichtbare sporen uit het rijke verleden van deze dorpen tot leven te moeten wekken. Inwoners kunnen elkaar beter leren kennen en daarmee wordt de sociale cohesie in beide dorpen versterkt. Daarnaast kunnen alle inwoners met trots hun prachtige dorpen laten zien aan elkaar en alle bezoekers van buiten de dorpen.

De route is te vinden op de App “Groningen Routes”, op de panelen verspreid door het dorp en op de routefolder die tijdens de dag op de informatiepunten en op alle open locaties te krijgen is. Op de Facebook pagina Bekend maakt Bemind kunt u de voorbereidingen volgen. Op de website bekendmaaktbemind.com staat alle informatie over de dag.

Op de route is diverse horeca te vinden.

Parkeren kunnen bezoekers op de diverse grote parkeerplaatsen die onze beide dorpen rijk zijn: camping De Bouwte, de Ennemaborg, Haven Midwolda, sporthal de Rietkraag Oostwold, pier Oostwold, Airport, rondweg achter de beide dorpen..

Tot ziens op maandag 21 mei van 11 tot 17 uur.

Namens de “Projectgroep Bekend maakt Bemind”,

Dorpsbelangen Midwolda en Oostwold

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.