BOTSS week van de techniek voor 1200 leerlingen in Stadskanaal

Foto: Ronny

STADSKANAAL – Van 14 tot en met 18 mei vindt in Stadskanaal weer de BOTSS week van de techniek plaats. In deze week maken kinderen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs op een leuke manier kennis met alles wat met techniek te maken heeft.

Wethouder J. Hamster opende gisteren, na een welkomstwoord door de heer Stijn Braspenning, de week aan de Sportparklaan, waar leerlingen van groep 7 van de basisschool werden ontvangen op het Ubbo Emmius.

In totaal doen er meer dan 1200 kinderen mee met de BOTSS week. Ze krijgen een leuke ervaring mee die hun mogelijk kan enthousiasmeren om later een baan in de technische sector te kiezen.

Groep 7 van de basisschool gaat naar het Ubbo Emmius aan de Sportparklaan om daar in een techniekcarrousel een werkstuk te maken. Ze komen daar in aanraking met alle werelden van techniek en leren daar met allerlei verschillende materialen om te gaan.

Groep 8 gaat naar technische bedrijven toe. Dit jaar zetten weer 25 bedrijven hun deuren open om de kinderen te laten zien wat techniek allemaal in hun bedrijf te bieden heeft. In de gemeente Stadskanaal zijn veel innovatieve en bruisende bedrijven die om personeel staan te springen. Zij laten zien hoe leuk een baan in de techniek wel niet is.

Klas 1 van het voorgezet onderwijs heeft een programma midden in het centrum. Op het Raadhuisplein staan grote trucks van de OTIB en Rijksuniversiteit waarin leuke technische proefjes en opdrachten gedaan kunnen worden. Daarnaast is er nog een interactief spel in de bibliotheek.

Ingezonden.
Foto’s: Ronny Regio Events

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.