Kinderopvang KiWi opent twee nieuwe BSO’s in Oldambt

SCHEEMDA, WINSCHOTEN – Op 4 juni opent Kinderopvang KiWi twee nieuwe BSO’s voor kinderen tot en met 12 jaar.

KiWi vindt het belangrijk dat kinderen in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen spelen na schooltijd. Vanaf 4 juni 2018 opent Kinderopvang KiWi de BSO De Struisvogels in OBS Jaarfke in Scheemda en Kook BSO De Kokmeeuwen in Onderwijs Zorgcentrum (OZC) de Stuwe in Winschoten.

BSO De Struisvogels in OBS Jaarfke in Scheemda is voor kinderen vanaf vier jaar. De BSO is op maandag, dinsdag en donderdag na schooltijd tot 18.00 uur. Na schooltijd vinden de kinderen hier gezelligheid en opvang in een huiselijke sfeer. Hij of zij kan deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals sport, spel, muziek, knutselen en koken. Dit hoeft niet, tenslotte is het de vrije tijd van het kind. Hij of zij bepaalt zelf welke invulling eraan gegeven wordt.

Kook BSO De Kokmeeuwen in Onderwijs Zorgcentrum (OZC) de Stuwe in Winschoten biedt opvang voor kinderen vanaf zes jaar op maandag, dinsdag en donderdagmiddag. KiWi vindt het belangrijk dat kinderen na schooltijd plezier kunnen beleven aan koken, bakken en proeven. Na schooltijd vinden de kinderen hier gezelligheid en opvang in een huiselijke sfeer. Hij of zij kan deelnemen aan allerlei activiteiten rondom koken en bakken of lekker buitenspelen. De kook BSO is geschikt voor kinderen die geconcentreerd en zorgvuldig kunnen werken, omdat er op deze BSO met scherpe messen en warme kookplaten wordt gewerkt. U kunt als ouder het beste inschatten of uw kind voor deze BSO geschikt is. Bij twijfel kunt u overleggen met de pedagogisch medewerker. KiWi maakt gebruik van de gehele omgeving van De Stuwe, te weten: de keuken, de kantine, de diverse buitenspeelpleinen, de moestuin, de kas en de kruidentuin. Er vinden allerlei aanvullende activiteiten die met koken en bakken te maken hebben plaats, zoals: kookboeken lenen in de bibliotheek, zelf een kookboek maken, menu kaarten maken, kook café organiseren, excursie waar komt ons eten vandaan, bezoek groentewinkel, etc.

Waar staat KiWi voor?

KiWi staat voor plezier, veiligheid, vertrouwen en ontwikkeling sinds 1988. De basis voor kinderen om zich te kunnen ontwikkelen. KiWi vindt het belangrijk om actief te kijken en te luisteren naar kinderen en hen te stimuleren om hun eigen mogelijkheden te ontdekken. KiWi wil elk kind het gevoel geven: ‘Ik ben ik en dat is oké’. KiWi, waar elk kind zichzelf kan zijn! De buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Enthousiaste, sensitieve pedagogisch medewerkers met een kindgerichte MBO- of HBO- opleiding begeleiden de BSO groep.

KiWi verzorgt buitenschoolse opvang op zeven locaties in het Oldambt:

* BSO De Pandabeer en BSO De Gorilla’s zijn gehuisvest bij Kinderdagopvang KiWi in Winschoten.

* Sport en Spel BSO De Wombats is gehuisvest bij de voetbalvereniging BATO in Winschoten.

* Kook BSO De Kokmeeuwen is gehuisvest in Onderwijszorgcentrum De Stuwe.

* BSO De Struisvogels is gehuisvest bij basisschool Jaarfke in Scheemda

* BSO De Struisvogels is gehuisvest bij basisschool Jaarfke in Scheemda

* BSO De Spetters is gehuisvest bij de basisschool De Waterlelie in Winschoten.

* BSO De Flamingo’s is gehuisvest bij de basisschool De Bouwsteen in Finsterwolde

* BSO De Leeuwen is gehuisvest bij de basisschool Feiko Clock in Oude Pekela

Er is maximaal plaats voor 20 kinderen.

Voor meer informatie zie de website van KIWI

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.