Koninklijke expositie portretten van “Prins Willem van Oranje tot en met Prinses Amalia” bij Landgoed Westerlee

Foto: Landgoed Westerlee

WESTERLEE – Landgoed Westerlee organiseert in het kader van de herdenking van 450 jaar Slag bij Heiligerlee een unieke expositie over ons Koningshuis.

In de voormalige paardenstal van het landgoed hangen sinds 2013 portretten van Koning Willem I tot en met Prinses Amalia. Er worden nu portretten toegevoegd van Prins Willem van Oranje-Nassau, zijn broers de Graven Adolf en Lodewijk (aanwezig bij de Slag bij Heiligerlee), zijn zonen de Stadhouders Prins Maurits en Prins Frederik-Hendrik en hun nazaten de Stadhouders Willem II, Willem II, Willem IV en Willem V. De laatstgenoemde was de vader van de latere Koning Willem I. Hiermee worden 14 generaties van het Huis van Oranje-Nassau tijdens deze tentoonstelling getoond.

De afbeeldingen zijn beschikbaar gesteld door het Koninklijk Huisarchief in Den Haag en gedrukt op hoogwaardig display karton, gemaakt in de fabriek in Oude Pekela van sponsor Solidus Solutions Board.

Deze bijzondere expositie bij Landgoed Westerlee zal worden geopend door de Commissaris van deKoning de heer drs. René Paas op woensdag 23 mei om 13.40 uur. De expositie is gratis toegankelijk gedurende de herdenking van de Slag bij Heiligerlee van 23 tot en met 27 mei 2018. Na deze herdenking zullen de portretten een onderdeel zijn van de paardenstal die ook een officiële trouwlocatie is.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.