Nederlandse/Duitse Schlager Gala voor stichting MHJF in de Klinker

Foto: Gert-Jan Glazenburg

WINSCHOTEN – Voor alle liefhebbers van mooie Duitse Schlagers wordt op 16 juni in de Klinker een ouderwetse Nederlands-Duits Schlager Gala georganiseerd.

Het is een benefietgala om geld in te zamelen voor de stichting MHJF (Musik Happy Fuer Jeden). Het doel van deze stichting is het organiseren van activiteiten voor ouderen, zoals bijvoorbeeld dagtochtjes en concerten, en het bezoeken van ouderen, zieken en alleenstaanden. Ook geeft men voorlichting op scholen over dyslexie en dan met name wat dyslexie met iemand doet die jaar na jaar gepest wordt.

Het is de bedoeling dat de stichting in juli bij de ZDF in Frankfurt gaat demonstreren om de Duitse muziekshows die eerder op t.v. waren, en waar met name de oudere generatie zo van genoot, terug op t.v. te krijgen. Op 16 juni kunnen mensen die deze shows ook graag op t.v. willen terugzien hun handtekening zetten. Deze handtekeningen neemt initiatiefneemster Riek Vlieg mee naar Frankfurt. Uiteraard zijn mensen die mee willen demonstreren van harte welkom mee te gaan. De datum wordt nog bekend gemaakt.

Aan de Nederlands-Duits Schlager Gala op 16 juni in de Klinker werken mee: Louis Pawellek, Linth Hendriksen, Michel Wolsink, Charli Wolf, Alexander Grafenberg, Christina Camara, Rüdiger Schima en Riek Vlieg.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Klinker. Mensen met een uitkering van de sociale dienst of een andere soort uitkering, en dit kunnen aantonen,  krijgen korting voor dit concert.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.