Brandweer op bezoek bij EHBO les Willibrordschool Stadskanaal

STADSKANAAL – Vanmorgen gaf Ankie Bos Bezema, van Bos Medical Support, een Jeugd-EHBO les bij de Willibrordschool aan de Esperantolaan te Stadskanaal. (Medical Support leveren: EHBO, Reanimatie, BHV, VCA en EHBDD). Deze keer wist Ankie als verassing de vrijwillige brandweer van Stadskanaal te strikken voor een gastles.

De Jeugd-EHBO lessen bij de Willibrordschool zijn al een aantal weken aan de gang. Er wordt, evenals bij oudere cursisten, met een EHBO boek en alles wat erbij hoort in theorie en praktijk gewerkt en geleerd. Als verrassing had de vrijwillige brandweer van Stadskanaal een TS Tankautospuit naast de school staan, waarbij de leerlingen uitleg kregen door brandweermannen Ronald Buurmans en Kevin Bruns.

De leerlingen mochten een kijkje in de brandweerwagen nemen en een paar gereedschappen uitproberen. Brandweervrouw Marijke van der Sterre gaf tijdens de EHBO les een demonstratie en informatie over o.a. het ademluchttoestel en de nodige bepakkingen voor de brandweer.

Beelden en info: Ronny Regio Events

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.