Wandeling en struintocht rondom Polder Breebaart

Foto Jans Velthuis

TERMUNTEN – Op zondag 27 mei organiseert Het Groninger Landschap een wandeling door het prachtige gebied van polder Breebaart, over de zeedijk en de oude binnendijk. Voor de jeugd wordt een struintocht gehouden.

Onderweg vertelt de gids graag over het rijke verleden van het Reiderland, het ontstaan van de Dollard en later polder Breebaart.In de polder Breebaart is het volop voorjaar en leven op alle fronten. Op veel plekken hebben diverse watervogels en steltlopers hun nesten gebouwd.Daar waar de eieren al zijn uitgekomen, vliegen de ouders af en aan om de gulzige snavels van hun jongen vol te stoppen.

Het water in de polder zit vol met stekelbaars en glasaal, die onderweg zijn van het zoute zeewater naar de zoete binnenwateren. De stekelbaars plant zich daar voort en de glasaal groeit op tot volwassen paling.

Op de zeedijk aangekomen, waar de zeehondenkijkwand staat opgesteld, kunnen we een kijkje nemen of er zeehonden zijn te bespeuren.

Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Verzamelen: Bezoekerscentrum Dollard, Dallingeweersterweg 30 in Termunten.
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
Vergeet uw verrekijker niet.

STRUINTOCHT VOOR DE JEUGD

Ook wordt een struintocht voor de jeugd met het thema zeehonden en de kwelders georganiseerd.

We gaan wandelen richting de zeehondenkijkwand om te kijken of er al zeehonden te zien zijn. Het is nog vroeg in het jaar, het is daarom niet zeker of we wat zien. Als we geluk hebben zijn er al jongen geboren.

Ook gaan we naar de kwelders om met netjes te gaan “vissen”. Wat zullen we vangen? Een garnaal? Misschien wel een krab.
We kunnen dit ter plekke bestuderen met een loep/vergrootglas of bij terugkomst in het veldlaboratorium bij het bezoekerscentrum.
Het is verstandig om laarzen of stevige waterdichte schoenen aan te doen en kleding wat vuil mag worden.

Locatie: Bezoekerscentrum Dollard, Dallingeweersterweg 30, 9947 TB Termunten Tijd: 13.30 – 15.30 uur. Aanmelden kan via de website: www.groningerlandschap.nl – er-op-uit

Deze struintocht is bedoeld voor gezinnen met kinderen en/of opa’s en oma’s met kleinkinderen die onder leiding van gidsen op ontdekking gaan in dit gebied. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar (basisschool) worden actief betrokken bij hetgeen de natuur ons op deze middag voorschotelt

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.