Westerwolde gaat voor een duurzame samenleving

Foto: Jan Doornkamp

WESTERWOLDE – De gemeente Westerwolde gaat een visie duurzaamheid maken en wil daar graag de samenleving bij betrekken. Wethouder Harrie Brunen: “ Met deze visie willen we het mogelijk maken dat de toekomstige generaties op een duurzame wijze kunnen wonen, werken en leven in Westerwolde. Daarom vind ik het belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners meedenken over de toekomst van hun leefomgeving.”

Thema’s
Vooraf zijn er door de gemeente verschillende thema’s geformuleerd die betrekking hebben op Westerwolde. Tijdens de inloopbijeenkomsten en in de visie Duurzaamheid staan de volgende thema’s centraal:

Duurzaam Wonen
Voedsel, landbouw en diversiteit
Duurzaam ondernemen
Duurzame energie (in het landschap)
Duurzame gemeentelijke organisatie
Mobiliteit (vervoer) en infrastructuur

Inloopbijeenkomsten
De gemeente Westerwolde organiseert 3 inloopbijeenkomsten om informatie op te halen uit de samenleving. De bijeenkomsten vinden plaats op 5 juni in de Meet Bellingwolde, op 12 juni in Zaal 12 Vlagtwedde en op 22 juni in RSG Ter Apel. Iedereen is vrij om binnen te lopen tussen 17.00 uur en 22.00 uur.

Op deze bijeenkomst kunt u informatie krijgen over de opgave die de gemeente heeft op het gebied van duurzaamheid. U kunt uw mening te geven en meedenken over oplossingen. Ze gaan ook graag met u in gesprek hoe u zelf kan bijdragen aan een duurzame samenleving en zijn benieuwd wat u hierbij van de gemeente verwacht. Hierbij staan de thema’s duurzaam wonen, duurzaam ondernemen, duurzame energie, duurzame gemeentelijke organisatie en mobiliteit & infrastructuur centraal.

Speciaal voor agrariërs is een vragenhalfuurtje tussen 19.00 en 19.30 uur. Voor ondernemers tussen 20.30 en 21.00 uur.

Meer informatie hierover is te vinden op www.westerwolde.nl/duurzaamheid.

Bron: Gemeente Westerwolde

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.