Auto’s lopen forse schade op bij ongevallen Weener

Foto: Politie Leer

WEENER – Bij twee ongevallen in Weener zijn drie auto’s ernstig beschadigd geraakt.

Gistermorgen werd om 11.10 uur op de A31, ter hoogte van Weener, een 18 jarige vrouw uit Hamburg aangereden. Zij reed met haar Toyota Yaris op de linker rijbaan om meerdere vrachtwagens in te halen. Plotseling draaide ook de bestuurder van een witte vrachtwagen naar de linkerbaan. Hij schampte daarbij de rechter zijde van de Toyota. De personenwagen werd vervolgens tegen de midden-vangrail geslingerd. De 18 jarige bestuurster kwam met de schrik vrij. Haar auto raakte ernstig beschadigd. De bestuurder van de vrachtwagen is doorgereden. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Duitse verkeerspolitie.

Gistermorgen rond negen uur zag een 21 jarige bestuurster van een VW bus bij het afslaan vanaf de Weenerstraße naar het industriegebied Kleiner Bollen een tegemoetkomende Fiat Ducato over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de VW bus tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De bestuurster raakte daarbij lichtgewond.

De 49 jarige, uit Jemgum afkomstige, bestuurder van de Fiat en zijn 31 jarige passagier bleven ongedeerd. Beide auto’s raakten dusdanig beschadig dat ze moesten worden afgesleept.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.