Eltjo Glazenburg organiseert Ommetjes in Ter Apel en Oldambt

Foto: André Dümmer

TER APEL, OLDAMBT – Wandelcoach Eltjo Glazenburg organiseert Ommetjes in Ter Apel en gemeente Oldambt.

Ter Apel: kabelbaan en oude bossen op woensdagochtend 23/05/2018. Er geldt een het maximum aan 40 wandelaars. Inschrijving open vanaf donderdag 19/04/2018 om 18.00 uur.

De koffie staat vanaf 09.00 uur klaar in het Recreatiecentrum De Bosrand, Schotslaan 32, 9561 TD Ter Apel Recreatiecentrum de Bosrand. We wandelen vanaf 09.30 uur door de mooie oude bossen langs de Polderputten en vervolgen ons pad over de eeuwen oude Leidijk naar het Ruiten Aa kanaal. Door de oude bossen wandelen we terug naar het recreatiecentrum De Bosrand. De wandeling is 7,5 km lang.

Bij terugkomst kunt u wederom genieten van een kopje koffie/thee/soep, wel voor eigen rekening. Onderweg vertelt uw wandelcoach in ’t kort iets over hetgeen men ziet. Op verzoek van vele wandelaars wordt er tijdens elk Ommetje in ’t kort één onderdeel van de wandeltechniek geoefend. Aangezien de grond erg drassig kan zijn, worden waterdichte schoenen van harte aanbevolen.

De wandeling kost €1,00. De consumpties zijn voor eigen rekening.

Opgave wandeling is verplicht vanaf donderdagavond 18.00 uur, want bij heel slecht weer wordt het Ommetje vroeg in de ochtend afgemeld via de mail en ook De Bosrand wil graag het aantal wandelaars weten: info@uwwandelcoach.nl of 06 15 02 79 99

VITAAL OLDAMBT

Tijdens de zomermaanden worden in het Oldambt weer diverse buitenactiviteiten georganiseerd.

Hieronder vindt u het overzicht van de buitenactiviteiten die Vitaal Oldambt deze zomer organiseert. (N.B.: de fietstocht van Act. Commissie Finsterwolde is niet op 1-9 maar op zaterdag 18-8.)

Daarbij zijn ook een aantal Ommetjes onder leiding van Eltjo Glazenburg.

* ma-middag 2 juli vanuit Zalencentrum Lamain in Winschoten een Ommetje van 6km;
* do-avond 19 juli vanuit de Akkerschans in Bad Nieuweschans een Ommetje van 10km;
* do-avond 16 augustus vanuit Camping de Bouwte in Midwolda een Ommetje van 10km;
* ma-middag 27 augustus van Party Centrum Finnewold in Finsterwolde een Ommetje van 6km.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.