Leerlingen en docenten Dollard College Bellingwolde beklimmen wederom de Mont Ventoux

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Op 10 juni gaat een groep leerlingen en docenten wederom per fiets de Mont Ventoux beklimmen. Dit om geld in te zamelen voor KWF.

Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Van alle patiënten geneest 50 procent, de andere 50 procent leeft met kanker variërend van enkele maanden tot enkele jaren. Veel mensen maken van dichtbij de strijd tegen de ziekte mee. Ook docenten en leerlingen van Dollard College bellingwolde hebben ervaring met de ziekte. In hun omgeving is iemand ernstig ziek of ze hebben een dierbare verloren. Voor hen is dit een grote motivatie om bij te dragen aan de strijd tegen kanker.

In juni 2016 heeft een team van leerlingen en docenten van het Dollard College Bellingwolde voor het Koningin Wilhelmina Fonds bijna 12.000 euro bij elkaar gefietst. Zij beklommen na weken van training de Mont Ventoux in Frankrijk. Dit werd mede mogelijk gemaakt door sponsoren, begeleiders en de financiële bijdrage die de (ouders van) leerlingen moesten doen.

Binnenkort gaat een groep leerlingen en docenten wederom de Kale Berg beklimmen. Donderdagavond 7 juni vertrekken 32 leerlingen en 11 begeleiders per bus en auto’s naar Frankrijk. In de middag zullen ze op de camping bij het dorpje Bedoin aankomen. Na een training op de zaterdag gaan ze zondags de Mont Ventoux per fiets beklimmen. Als iedereen boven is, wordt het eindbedrag bekend gemaakt.

Ook dit jaar zijn veel sponsoren bereid gevonden een steentje bij te dragen. Woensdagavond werden tijdens een informatieavond voor alle deelnemers en hun ouders de fietstenues, met daarop de namen van de sponsoren, geshowd en uitgereikt. Tevens kreeg iedere deelnemer twee bidons overhandigd. Uiteraard hoorde hier een foto-moment bij.

De sponsoren van de wielerkleding zijn: COOP Bellingwolde, WFM taxatie en consultancy, Radio Holland, Huisartsen Bellingwolde, Hummelink Solutions, Vinbo, Autorijschool Trees de Vries en Loonbedrijf Kaput.

Het inzamelen van geld voor het project gaat nog steeds door. Bij Texaco Metting kunnen klanten na aankoop van brandstof of artikelen uit de winkel “Stars” laten bijschrijven op het pasje van het Dollard College, er zijn spullen verkocht op de kerstmarkt bij de Meet en op de markt die 5 mei werd georganiseerd rond de Magnus kerk. Laura Boerstoel, Inkrid Feil en Sacha van Tetering verzorgden een optreden in de Magnus kerk en er werd bij school een sponsorloop gehouden. Op 2 juni worden op de markt bij Akkerheem ook goederen aangeboden. Om ook te doneren klik HIER.

 

Foto’s: Catharina Glazenburg

Klik HIER voor alle foto’s

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.