Vuile handen in Groningen voor klimaatzaak tegen Shell

GRONINGEN – Inwoners van Groningen die vinden dat Shell zich moet houden aan de afspraken uit het klimaatakkoord, kunnen dat zaterdag 19 mei duidelijk maken tijdens een actie van Milieudefensie. Vanaf 13.00 uur staat er een menshoge opblaasbare wereldbol op de Westerkade, waarop iedereen zijn of haar met ‘olie’ besmeurde handafdruk kan achterlaten. Net als in andere steden door heel Nederland kunnen zij zo laten zien dat zij het niet eens zijn met de manier waarop Shell omgaat met de aarde.

235 Groningse mede-eisers
De actie wordt georganiseerd door inwoners van Groningen die zich in de afgelopen weken als mede-eiser hebben aangesloten bij een rechtszaak die Milieudefensie aanspant tegen Shell. Op 4 april kondigde Milieudefensie deze zaak aan. Als Shell haar plannen niet snel aanpast in lijn met het klimaatakkoord van Parijs, start Milieudefensie met duizenden mede-eisers een klimaatzaak tegen de multinational. Inmiddels hebben ruim tienduizend Nederlanders zich aangesloten. Daarvan komen er 235 uit Groningen.

Aansluiten bij klimaatzaak tegen Shell
De mede-eisers uit Groningen staan zaterdag 19 mei tussen 13.00 en 15.00 uur aan de Westerkade om meer te vertellen over deze rechtszaak en de manier waarop Shell bijdraagt aan klimaatverandering en probeert om de overgang naar een duurzame toekomst te vertragen. Wie Shell wil laten weten dat dit moet stoppen, kan een handdruk zetten op de wereldbol, en ook ter plaatse mede-eiser worden in de rechtszaak.

Anne Jansen uit Groningen is zaterdag bij de actie aanwezig: “Wij vinden dat iedereen, ook bedrijven, naar draagkracht moet bijdragen aan de energietransitie. In plaats daarvan gaat Shell door met het zoeken van nieuwe bronnen. Genoeg is genoeg.”

De actie vindt zaterdag plaats in tien steden door heel Nederland: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Utrecht en Wageningen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.