Grote weekendshow Tractor & Werktuigen Museum Jan Drenthe

Foto: Catharina Glazenburg

VALTHERMOND – In het weekend van 2 & 3 juni 2018 wordt de 16e jaarlijkse show van het Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe gehouden tevens Marshall Plan Museum te Valthermond. Het thema is “Vakbekwaamheid”.

De show vindt plaats in en om de in oude staat teruggebrachte smederij en werkplaats uit de jaren ’50. Het museum bezit veenkoloniale ploegen, eggen en schoffeltuigen. Daarnaast is er een unieke grote IHC McCormick-Deering verzameling uit het Marshall Plan, waaronder Farmall tractoren en zelfbinders, combines, ploegen, maaimachines, stationaire motoren en oude miniaturen.
Er is een vaste tentoonstelling over de historie en veenontginningen van Valthermond, streekeigen huishoudelijke gebruiksvoorwerpen en oude foto camera’s.

Gedurende de weekendshow:
Het thema ‘Vakbekwaamheid’ staat centraal, m.n. in technische beroepen en opleidingen. Speciaal voor deze gelegenheid worden buiten oude McCormick tractoren opgesteld en zijn wederom draaiende machines te bezichtigen, o.a. de combine van de collectie. Er is een thema- en opleidingenmarkt met diverse attracties en er wordt gesmeed in de smederij.

Livemuziek wordt verzorgd door Bert Drenthe (zang).

Locatie Museum: Zuiderdiep 521, 7876 BG Valthermond, openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur

De Museum locatie bevindt zich aan het Zuiderdiep ‘Veur in de Mond’ van Valthermond.

www.jandrenthe.nl

Bron: FB

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.