Vogels kijken met de IVN in het natuurgebied Veenhuizerstukken

Foto: Jacob Musch

STADSKANAAL – Gisteravond organiseerde IVN Stadskanaal een excursie naar de vloeivelden in Stadskanaal.

Het natuurgebied Veenhuizerstukken is in 1989 ingericht als natuurreservaat. Het ontstond toen in 1981 de aardappelmeelfabriek TTP in Stadskanaal sloot en de vloeivelden die dienden voor de opvang van afvalwater braak kwamen te liggen. Deze vloeivelden die jarenlang werden overstroomd met voedselrijk afvalwater blijken mede daardoor onderdak te bieden aan een breed scala van vogels waaronder veel moeras- en watervogels.

In 1991 is het gebied officieel ingericht en overgedragen aan Staatsbosbeheer als natuurgebied. Het gebied is, een vogelkijkhut daargelaten, praktisch niet toegankelijk. IVN liet de deelnemers een kijkje nemen in dit steeds ruigere natuurgebied en horen wat er zoal leeft en hoe het beheerd wordt. De excursie werd geleid door Anneke Epping, boswachter van Staatsbosbeheer.

Foto’s: Jacob Musch
Voor meer foto’s klik HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.