Petitie voor behoud volwaardig Refaja ziekenhuis Stadskanaal

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – Bezorgde en boze inwoners van de gemeente Stadskanaal en omstreken zijn een petitie gestart voor het behoud van een volwaardig Refajaziekenhuis in Stadskanaal.

Treant Zorggroep wil de afdelingen klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal sluiten. Dit vanwege een tekort aan kinderartsen. De sluiting zou een aderlating betekenen voor de inwoners van de gemeente en haar omgeving.

Een groep boze en bezorgde inwoners van de gemeente Stadskanaal is vanwege de voorgenomen sluiting een petitie gestart. Door deze petitie te tekenen geeft u aan deze groep mensen te steunen. Klik HIER om naar deze petitie te gaan.

De initiatiefnemers zeggen het volgende: “Wij de bezorgde en boze inwoners van de gemeente Stadskanaal en omstreken constateren dat, met dit besluit het voortbestaan van het Refaja ziekenhuis ernstig in het geding komt en dat dit besluit mogelijk gevaarlijke consequenties heeft voor de gezondheid van onze zwangere vrouwen en hun kinderen. Met dit besluit zal hoogwaardige werkgelegenheid uit de regio verdwijnen. Juist in onze regio is het behoud van werkgelegenheid van groot belang.

Wij eisen een volwaardig Refaja Ziekenhuis! Wij vinden sluiting van de afdelingen klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde onverteerbaar. En verzoeken Treant Zorggroep met klem naar alternatieven te zoeken”.

Ook in ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen gaan mogelijk de afdelingen klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde dicht. Treant Zorggroep wil dat deze twee afdelingen uitsluitend gesitueerd worden in het Scheperziekenhuis in Emmen.

Vanmorgen protesteerden in Hoogeveen honderden mensen tegen deze voorgenomen sluiting. Er werd met potten, pannen, toeters en bellen lawaai gemaakt en om iets voor twaalf uur werd één minuut stilte in acht genomen. De actie was een initiatief van de lokale SP. De betogers liepen in optocht van het gemeentehuis naar het ziekenhuis. Ook in Hoogeveen werd een petitie gestart. Deze is al meer dan 5.000 keer getekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.