Slootjesexcursie en wandeling in het Midwolderbos

Foto: Jan Doornkamp

MIDWOLDA – Op woensdag 13 juni organiseert Het Groninger Landschap de jeugdexcursie: waterdiertjes vangen. Op zondag 10 juni organiseert Het Groninger Landschap een wandeling door het natuurgebied rondom landgoed Ennemaborg

Gewapend met netjes, emmertjes en zoekkaarten, zoeken we een geschikte sloot op. Daar gaan we waterdiertjes vangen en bekijken. Er zijn heel veel soorten te vinden in de sloot. Met de zoekkaart erbij kunnen de diertjes op naam worden gebracht. Wist je dat Libellenlarven echte rovers zijn? En dat deze larven wel 3 jaar onder water leven, voordat ze libelle worden? We hopen op lekker weer, dan wordt het een hele leuke middag in het veld. Het betreft een activiteit voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Het terrein kan erg drassig zijn, trek dus waterdichte schoenen of laarzen aan
Locatie: Werkschuur Ennemaborg, Hoofdweg 96, 9681 AJ Midwolda
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Deelname is gratis
Aanmelden via: www.groningerlandschap.nl | activiteiten

Wandeling

Op zondag 10 juni organiseert Het Groninger Landschap een wandeling door het natuurgebied rondom landgoed Ennemaborg.

Door een speciale waterhuishouding in het natuurgebied van de Ennemaborg ontwikkelen zich spontaan vele soorten waterplanten. De rijke schakering aan moerasvegetatie geeft aan, dat de ontwikkeling en beheer van de natuur zijn vruchten afwerpt. Tijdens de wandeling, onder leiding van een gids, zult u versteld staan van de grote variatie aan waterplanten die het landgoed herbergt.

Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Koetshuis Ennemaborg, Hoofdweg 96, 9681 AJ Midwolda
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
De wandeling is circa 4 kilometer lang.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.