Missie op Wielen doet ook Vlagtwedde en Ter Apel aan

VLAGTWEDDE, TER APEL, STADSKANAAL, BAD NIEUWESCHANS, VEENDAM – Beleef de jaren ’30 met Samuel tijdens een spannende ontdekkingsreis langs de historische spoorlijnen van Oost-Groningen.

Tijdens Vaderdag op 17 juni 2018 vindt er een éénmalig evenement plaats: ‘Missie op Wielen’.“Beleef de jaren ‘30 door samen met Samuel een spannende ontdekkingsreis te maken langs de historische spoorlijnen van Oost-Groningen”. Tezamen met het doel om de verbintenis tussen de gemeenten en gezinnen te versterken. Dit realiseren we samen met de volgende 4 gemeenten van Oost-Groningen: Oldambt, Westerwolde, Stadskanaal en Veendam.

Het evenement vindt plaats op Vaderdag, 17 juni 2018. Tijdens dit evenement wordt er in de auto een mooie route gevolgd langs de historische spoorlijnen van Ol’Graitje en de STAR. Het evenement start in het Veenkoloniaal museum in Veendam. Hier wordt het verhaal ingeluid, om vervolgens te beginnen met de route. Op elke locatie zullen de deelnemers een spannende, leuke of leerzame activiteit beleven (waaronder theater/dans, rondleiding en vertellingen).

Voor de gemeente Oldambt komen de deelnemers langs de locatie van de Locloods 1877 in Bad Nieuweschans. De Locloods 1877 in Bad Nieuweschans is de tweede locatie van de route. Het is een nieuw initiatief en het horecadeel van “De Graanpubliek”. Dit is de overkoepelende naam van deze mooie plek, waar er sinds kort genoten kan worden van producten die door leden van de coöperatie worden gemaakt. Heerlijk ambachtelijk brood van Bakker Wiebrand, Mouterij KiemKracht, de destilleerderij die in samenwerking met Hooghoudt wordt opgezet, een haverpletterij, graanmaalderij en een pastamakerij. Aanvang 10:30 uur.

ROUTE

De route zal langs verschillende historische locaties in Oost-Groningen gaan. Bij elke locatie zal het historisch belang van die locatie worden verteld en uitgebeeld in de vorm van theater, dans of andere activiteiten.

 

De globale planning op 17 juni 2018 ziet er als volgt uit:

09:30 tot 12.00 Veenkoloniaal museum Veendam
10:30 tot 12:30 Locloods 1877 Bad Nieuweschans
11:30 tot 13:30 Schoppenfabriek Vlagtwedde
12:30 tot 14:30 Klooster ter Apel
13:30 tot 15:30 STAR Stadskanaal
14:30 tot 16:30 Steakhouse Amigo Ranch

Het motto van Missie op Wielen luidt: Nait soezen moar broezen. “Het gaat er om dat mensen even al het werk opzij zetten en focussen op het belangrijke, hun gezin. Daar past geen beter motto bij dan: Geen woorden maar daden.”
Missie op Wielen is een leuk en leerzaam evenement voor alle leeftijden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website of op onze facebookpagina.

 

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.