VV Wedde wint belangrijke wedstrijd tegen Valther Boys

Foto: Bé Eelsing

WEDDE – Vanmiddag was op het “Jonne Hindriks sportpark” in Wedde de belangrijke promotie/degradatie wedstrijd voor VV Wedde tegen Valther Boys.

Het was nu of nooit voor Wedde, want de afgelopen jaren lukte het steeds niet. Het gezegde driemaal is scheepsrecht moest nu maar eens uitkomen.

Onder grote belangstelling werd al in de achtste minuut gescoord door Wedde. Uit een vrije trap knalde Jasper Reininga de 1-0 tegen de touwen. Op slag van rust maakte Jeroen Huls met een individuele actie de 2-0. Ook in de tweede helft was Wedde de betere ploeg; Valther Boys stelde daar maar weinig tegenover.

In de zeventigste minuut maakte Jeroen Huls zijn tweede van de middag met een prima schuiver in de rechter benedenhoek. Rico van Heumen maakte 10 minuten later de 4-0 voor Wedde.

Het slotakkoord was voor Valther Boys. Ward Hermans benutte een toegekende strafschop een paar minuten voor afloop van de wedstrijd.

Toen scheidsrechter Rozema voor het het einde van de wedstrijd floot knalden de kurken van de champagneflessen en was het feest voor spelers en toeschouwers.
Wedde komt door de overwinning het komende seizoen uit in de vierde klas en Valther Boys moet zich getroosten met de vijfde klas.

Tekst en foto’s: Bé Eelsing

Klik HIER voor alle foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.