Onze “Vader”dag tijdens Verrassend Stadskanaal met Ralph van Manen

Foto: Geert Smt

STADSKANAAL -Als afsluiting van Verrassend Stadskanaal komend weekend wordt op het Raadhuisplein een gospel-middag georganiseerd.
Speciale gast zal zijn Ralph van Manen, een zanger die zijn sporen in de international gospelwereld wel heeft verdiend.

Ralph startte in 1993 zijn carrière als soloartiest en bracht diverse live – en studio albums uit, opgenomen in Nederland en Amerika en ingespeeld door zowel Nederlandse als Amerikaanse en Engelse musici. Samen met zijn eigen band treedt hij nu nog veelvuldig op diverse concertpodia en muziekevenementen. Ralph schreef in 1999 de song ‘’Testify to Love’’ en maakte hij er een klapper mee voor zichzelf in binnen- en buitenland.

Ook nam de in Amerika bekende formatie Avalon het nummer opnieuw op en scoorde daar een geweldige hit mee, die een platina album werd. De song is als soundtrack gebruikt voor de populaire Amerikaanse tv serie ”Touched by an Angel’’ en wederom werd het album platina. Voor de song ontving Ralph in Nashville een Dove Award (song of the year). Vanaf dat moment is Ralph’s populair over de grote zeeën en wordt hij geregeld in Amerika als songwriter gevraagd. Als singer /songwriter schreef Ralph ook songs voor Nederlandse artiesten als Danny de Munck en Willeke Alberti,
internationaal voor o.a. Jacky Valesquez (USA), Wynona Judd (USA), Romanz (Zuid Afrika ), Nina Aström (FIN) en Taylor Dane (USA).

Zijn optreden zal worden voorafgegaan door een formatie uit Stadskanaal, en wel “Gospel4u”. Zij brengen een aanstekelijke mix van Southern gospel en worship met een krachtige boodschap van geloof. Gospel4U brengt eigen arrangementen van bestaande gospelsongs, zoals nummers bekend uit de Gaither Homecoming series, songs van worship leaders als Michael W. Smith en Brian Doerksen en bekende gospeltraditionals in een nieuw jasje.

Het optreden is zondagmiddag 17 juni en begint om 13.30 uur.

Tekst: Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.