Gonnie Wind en Josh Rutgers met Ikebana bootschikking in ’t Waar

Foto: Frans Stegeman

’T WAAR- Voor het tweede jaar op rij is Gonnie Wind met haar zoon Josh Rutgers actief met haar Ikebana kunst in Galerie Waarkunst in ’t Waar. Dit jaar niet met een tentoonstelling maar dit jaar op de magische datum 18-8-18 met een workshop in twee delen onder de naam ‘Bootschikking’.

Ikebana, wat letterlijk ‘levende bloemen’ betekent, is de Japanse kunst van bloemstukken maken en gericht op het scheppen van een fraaie compositie. Hierbij worden de vaas of schaal, de stelen, bladeren en takken, maar ook de bloemen, deel van de gehele compositie.

Op 18 augustus is er dus een ‘bootschikking’; Josh Rutgers gaat ’s morgens met de deelnemers een boot maken, waar ’s middags een schikking in wordt gemaakt onder leiding van Gonnie Wind. Na afloop maakt deze bijzondere compositie deel uit van de tentoonstelling in Galerie Waarkunst. Overigens is het ook mogelijk om de workshop te bekijken als bezoeker en iets meer te weten te komen over deze bijzondere, bijna magische vorm, van bloemsierkunst. De workshop begint om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Josh Rutgers is afgestudeerd aan kunstacademie Sint Joost in Breda. Gonnie Wind volgt nog steeds lessen Ikebana bij Lia de Grave in Kalmthout (Belgie).

Aanmelden kan via mail: gonniewind16@gmail.com of linxx@xs4all.nl. Galerie Waarkunst, Hoofdweg 1, 9942 PA ’t Waar (gemeente Oldambt) www.waarkunst.nl

Foto’s en tekst: Frans Stegeman BNS Nieuws

(foto’s: Gonnie Wind en Josh Rutgers door Frans Stegeman)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.