Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Magnuskerk Bellingwolde

Foto ingezonden door Hensen Trenning

BELLINGWOLDE – Op zondag 8 juli om 16.00 uur geeft Eeuwe Zijlstra een orgelconcert in de Magnuskerk van Bellingwolde.

Eeuwe Zijlstra heeft al meerdere keren het Snitger-Feytag orgel van de Magnuskerk bespeeld. Eeuwe is de vaste bespeler van vier zeer uiteenlopende en bijzondere orgels. Hij is organist van de Grote Kerk van Harlingen (Hinsz) en tevens organist van de Doopsgezinde Kerk in Groningen (Marcussen). Verder bespeelt hij het Schnitger-orgel in de Martinikerk in Groningen, onder meer bij de diensten van het Groninger Studenten Pastoraat en bij bijzondere activiteiten van de Rijksuniversiteit Groningen. Ten slotte is Eeuwe organist van het cultuurcentrum De Oosterpoort waar zich het enige officiële concertorgel in Noord-Nederland bevindt.

Voor dit concert staan componisten van grote naam op het programma: Georg Böhm, Johann Sebastian Bach, William Byrd en Georg Friedrich Händel. Van Bach staat er o.a het bekende Pièce d’Orgue op het programma. Verder wordt van William Bird “The Queenes Alman” en van Händel o.a. “De koekoek en de nachtegaal” gespeeld. Deze prachtige muziek van Händel klinkt prachtig op het kerkorgel. Je hoort de vogels fluiten!

Het belooft weer een prachtig concert te worden. We kunnen dit concert dan ook van harte bij u aanbevelen! In de pauze wordt bij beide concerten, zoals gebruikelijk koffie en thee geserveerd.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.