CO2 reducerende slijtlaag voor Brouwersweg Veendam

Foto: Google Maps

VEENDAM – Morgen geeft wethouder Bert Wierenga het startsein om een deel van de Brouwersweg in Veendam te voorzien van een CO2 reducerende slijtlaag. De gemeente Veendam doet in samenwerking met Oosterhof Holman Infra en PolyCiviel mee aan een proef voor duurzaam wegonderhoud. Vanaf vrijdag levert de Brouwersweg een bijdrage aan een duurzamer Veendam.

CO2

PolyCiviel en Oosterhof Holman Infra doen al drie jaar onderzoek naar de toepassing van een CO2 reducerende slijtlaag. Koolstofdioxide hecht zich aan het oppervlak en komt daardoor niet in de lucht. De CO2 wordt geabsorbeerd en verdwijnt in twee stoffen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Na een aantal jaren is het wegdek verzadigd en wordt het vervangen. Het werkbare bestanddeel is Polivijn, een speciaal geselecteerd silicaat van magnesium of ijzer.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.