Tweede editie spectaculaire Hill Climb en Midsummernightrun

Foto: Flip Slik

EXLOO/ODOORN – Na het succes van vorig jaar kon een vervolg op de Midsummernightrun en de Hill Climb bij de Poolshoogte in Odoorn natuurlijk niet uitblijven. Op de langste dag, of zoals je wil, de kortste nacht van het jaar op 21 juni staat de tweede editie gepland. Maakte de Midsummernightrum vorig jaar nog deel uit van het Schutrups Loopcircuit, dit jaar is het een op zichzelf staand evenement. Evenals de spectaculaire Hill Climb.

Midsummernightrrun
Nergens anders in Drenthe wordt een dergelijk hardloopevenement in de avonduren gehouden. De deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende afstanden; vijf en tien kilometer. “Eenvoudig wordt het niet voor de lopers”, weet organisator Jan Schutrups. “Het gehele parcours is uitgezet over de onverharde paden rondom de Poolshoogte. Het wordt echt afzien. We verwachten veel deelnemers en heel veel toeschouwers.”

De start is om 20.00 uur bij terras-restaurant Poolshoogte. De Poolshoogte is de dertien meter hoge heuvel in de bossen bij Odoorn. Op die heuvel, aangelegd in 1934, staat een in 2000 gebouwde achttien meter hoge brandtoren.

Hill Climb
Die heuvel, het hoogste punt van de Hondsrug, is het middelpunt van de Hill Climb. De deelnemers moeten in een individuele run over 500 meter de Poolshoogte beklimmen en afdalen. Het hoogteverschil is dertien meter. De snelste loper neemt plaats in de Hot Seat. Wie wel eens naar het skiën of naar een tijdrit bij het wielrennen kijkt zal dat zeker bekend voorkomen. Bij de finish worden de snelsten geïnterviewd door de speaker. De uiteindelijke winnaar van de Hill Climb mag zich het hele jaar Schutrups Hill Climb kampioen noemen en krijgt een fantastisch functioneel herinneringsshirt.

Inschrijven
Inschrijven voor de Schutrups Midsummernightrun en Hill Climb kan online nog tot en met 20 juli op www.schutrups.nl of ’s avonds voor de start tussen 18.30 en 19.45 uur. De start is op donderdag 21 juni om 20.00 uur bij de Poolshoogte.

Foto: Een loper probeert op Poolshoogte de Hill Climb zo snel mogelijk af te leggen. (Foto Flip Slik)

Ingezonden door Kroezen Media

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.