Rijdende winkel Groningen woont SLIM voor duurzaam wonen in Pekela geopend

Foto: Abel van der Veen

OUDE PEKELA – Donderdagavond opende wethouder Jaap van Mannekes de rijdende winkel Groningen woont SLIM voor duurzaam wonen in Pekela. Voorafgaand aan de opening was er een inleiding door dhr. Marcel Tankink van Groningen woont SLIM.

In deze rijdende winkel kunnen inwoners simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen voor hun woning. Daarnaast zijn in de winkel energiebesparende producten te koop.

Zorgeloos verduurzamen De gemeente Pekela wil inwoners graag helpen om hun energieverbruik terug te dringen, kosten te besparen en inwoners te wijzen op de mogelijkheden om te wonen zonder gas.

Groningen woont SLIM

Groningen woont SLIM is een winkel voor duurzaam wonen. Zij helpen inwoners bij het verduurzamen van hun woning en geven tips. De adviseurs kunnen ter plekke laten zien wat er mogelijk is, wat het kost en wat het gaat opleveren. Groningen woont SLIM adviseert daarbij ook over de financiering en de subsidie mogelijkheden.

Locatie

De rijdende winkel staat op de parkeerplaats van MFC de Binding aan de Sportlaan in Oude Pekela. De winkel is ook geopend op vrijdag 15 juni en zaterdag 16 juni 2018 van 11:00 tot 17:00 uur.

De winkel zal in 2018 nog twee keer weer terugkeren.

Foto’s: Abel van der Veen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.