Westerwolde Rijgt en Cittaslow Kinderexpositie geopend tijdens gezellige bijeenkomst in Terra Mora

Foto: Catharina Glazenburg

BOURTANGE – Vanavond is tijdens een gezellige bijeenkomst in Terra Mora Bourtange Westerwolde Rijgt en de Cittaslow Kinderexpositie geopend.

Morgen gaat WESTERWOLDE RIJGT van start; een tiendaags tuin- en kunstevenement in Oost-Groningen, waarbij 23 tuinen en bijzondere locaties een podium zijn voor kunst en muziek. Het evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden en is inmiddels een begrip! Van 15 t/m 24 juni kunt u tussen 10.00 en 17.00 uur de deelnemende tuinen gratis bekijken.

In de deelnemende tuinen zijn exposities, uiteenlopende vormen van kunst en een uitgebreide muziekprogramma van solo tot koor, van pop tot klassiek. In iedere tuin ligt voor de bezoeker een kraal klaar. Rijg ze tot een mooi souvenir.

Woensdag 20 juni is  weer de Westerwolde Rijgt Fair in Smeerling, met meer dan 70 standhouders.

Vanavond werd Westerwolde Rijgt afgetrapt met de opening van de Cittaslow Kinderexpositie. Dit vond plaats tijdens een gezellige bijeenkomst in Terra Mora Bourtange. De avond werd geopend door een van de bestuursleden van Westerwolde Rijgt: Debora Loning en de wethouders Giny Luth en Wietze Potze.

Leerlingen van basisscholen in de gemeente hebben de afgelopen maanden deelgenomen aan workshops verzorgd door het IVN en beeldend kunstenaars Stefan de Keyser en Agnes Spruit. De leerlingen maakten maquettes, gedichtjes, tekeningen, viltwerkjes en bakten brood bij Bakkerij de Eenvoud. De kunstwerken zijn tijdens Westerwolde Rijgt te bekijken in het Kruithuis in Bourtange, de Schaapskooi in Ter Borg, molen De Korenbloem in Vriescheloo en museum Terra Mora Bourtange.

Een van de leerlingen die aan dit project deelnam is Dorien Arnoldus, leerling van de Willem Lodewijkschool in Bourtange. Zij heeft de workshop viltwerkjes bij kunstenares Agnes Spruit gevolgd. Op haar viltwerkje heeft ze haar wens voor de toekomst geschreven: minder afval in de natuur. Samen met wensen, geschreven door medeleerlingen, zit haar briefje vastgeprikt aan de Cittaslow-slak, gemaakt door Agnes Spruit. Deze en andere slakken hebben de afgelopen tijd een aantal weken doorgebracht bij diverse basisscholen in de gemeente Westerwolde.

Ook de beide wethouders mochten hun wens op een briefje schrijven. De briefjes werden vervolgens bij andere, door leerlingen geschreven boodschappen, aan de zuil in Terra Mora geprikt. Dorien mocht de versiering, een ketting van handgemaakte Cittaslow-kralen, ophangen.

Met deze handeling waren Westerwolde Rijgt en de Cittaslow Kinderexpositie geopend. De gasten konden onder het genot van een Westerwolds hapje en een drankje genieten van het optreden van de Groninger tekstschrijver en troubadour Hans van der Lijke en een kijkje nemen bij de Cittaslow-exposities in Terra Mora en het Kruithuis.

Klik op www.westerwolderijgt.nl voor informatie over de deelnemende tuinen en HIER voor meer informatie over de Cittaslow Kinderexpositie.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Klik HIER voor meer foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.