“Tour du boer: veldwerk” dinsdag van start.

Foto: Geert Smit

STUDIO RTV WESTERWOLDE, VLAGTWEDDE – In juni, juli en september gaan de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) en Het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK) de boer op met een programma over natuurinclusieve landbouw: ‘Tour du boer: veldwerk’. Jasper Tiemens, Projectleider Natuur en Landbouw van Natuur en Milieufederatie Groningen, kwam zaterdag bij Geert Smit in het programma Brunchroom van Radio Westerwolde vertellen over dit interessant project.

Met een speciaal hiervoor ingerichte bouwkeet trekken zij langs zes regio’s. Op het programma staan een quiz, kenniscafé, tafelgesprek, boerderijsafari en farmwalk.
Doel van de Tour du boer is om samen met boeren plannen te smeden, kennis te delen en zoveel mogelijk inwoners te informeren over en betrekken bij natuurinclusieve landbouw. Dat is landbouw waarbij boeren natuur gebruiken om hun bedrijf te versterken en gezonde voeding te produceren in een mooi landschap, rijk aan insecten, vogels en andere dieren.

De rondreis kan rekenen op de steun van de provincie Groningen.
Deze rondreis begint dinsdag 26 juni op het bedrijf van Jan Joling Veelerweg 19 in Veele met een informatieve avond over natuurinclusieve landbouw. Na een korte kennisquiz komen twee sprekers aan het woord die meer vertellen over het belang van natuurinclusieve landbouw en waar het in de praktijk op neerkomt. Hierna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek, wat leeft er, waar is behoefte aan? Daarna zal de avond worden afgesloten met een drankje. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur en het officiële gedeelte duurt tot 21.45 uur.

De volgende bijeenkomsten voor de komende week zijn:
Woensdag 27 juni, “Farmwalk” voor (jonge) boeren Locatie: Detmer Wage, Weddermarke 2 Wedde van 20.00 – 21.45 uur
Zaterdag 30 juni, “Boerderijsafari” voor bewoners, boeren en andere gebiedspartijen op de Westeresch met Jan Loots. Startpunt: Jan Joling, Veelerweg 19 te Veele van 9.30 uur – 11.30 uur.

Voor meer informatie en het programma van de toer: https://nmfgroningen.nl/tour-du-boer-veldwerk/

Bron:Natuur en Milieufederatie Groningen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.