Brandweer oefent bij Fontana Bad Nieuweschans

Foto: Frans Stegeman

BAD NIEUWESCHANS – Fontana Resort is tot en met 8 juli gesloten wegens onderhoudswerkzaamheden. Dat bood de mogelijkheid voor een grote veiligheidsoefening met het BHV gecertificeerde Fontana personeel en de vrijwilligers van de brandweer cluster Oldambt, Bad Nieuweschans en Winschoten.

Dinsdagavond is er ‘uitgerukt’ voor deze oefening, met daarbij ook de nieuwe clustercommandant Lars Scheenstra. Net als in een filmset was er een scenario gecreëerd, waarbij mensen door een brand onder andere vanaf het dak geëvacueerd moesten worden. Enkele jongens, lid van de jeugdbrandweer, maar ook anderen figureerden als slachtoffer en maakten het de brandweer en het BHV personeel niet al te gemakkelijk.

Bij deze oefening ging het voor een groot deel om de samenwerking tussen het Fontana personeel en de brandweer. Het spreekt voor zich dat zo’n oefening van groot belang is, gezien het resort meer dan 200.000 bezoekers trekt. Na afloop was er een evaluatie, waaruit duidelijk bleek hoe verschillend er tegen diverse situaties wordt aangekeken. Het BHV personeel keek meer uit de situatie van de werkomgeving en de brandweer meer van ‘waar is de brand……’.

Ook tijdens deze oefening bleek hoe hectisch, hoewel nagebootst, een uitslaande brand kan zijn en dat twee totaal verschillende organisaties dan ineens moeten samenwerken.

Ingezonden.
Foto’s: Jans Dekker en Frans Stegeman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.