Geslaagd afscheidsfeest Stichting Vrienden van Lucas

Foto: Jacob Musch

WINSCHOTEN – Gisteravond organiseerde Stichting Vrienden van Lucas een afscheidsfeest in de hal van het Sint Lucasziekenhuis.

De Stichting Vrienden van Lucas bestaat sinds 1 mei 1992 en wordt gerund door vrijwilligers die het ziekenhuis een warm hart toedragen. Omdat het Ommelander ziekenhuis is verhuisd naar het nieuwe gebouw in Scheemda organiseerde de stichting gisteravond een feest in de hal van het Sint Lucas ziekenhuis. Dit feest was voor donateurs, medewerkers en oud-medewerkers.

De presentatie lag in handen van Arno van der Heyden. Ook bracht hij een aantal van zijn nummers ten gehore. Verder werd er een film vertoond, was er theater door een aantal medewerkers van het ziekenhuis, werden toespraken gehouden en kregen de aanwezigen de gelegenheid, onder het genot van een hapje en een drankje, een praatje te maken.

Daarnaast werd een veiling gehouden van kunstwerken en attributen die het ziekenhuis beschikbaar had gesteld. Ook werden kunstwerken van regionale kunstenaars geveild, waaronder een borstbeeld van Ede Staal. Dit beeld is een replica van het bronzen beeld dat Marten Grupstra uit Blijham in 2011 maakte ter gelegenheid van de 25 ste sterfdag van de Groninger zanger. Ede overleed op 22 juli 1986 op 44 jarige leeftijd.

Foto’s: Jacob Musch
Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.