Genieten van bloemen, cultuur en muziek op het tweede Rozenfestival in Winschoten

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Dit weekend staat het rosarium van Winschoten volop in het teken van het gratis toegankelijke Rozenfestival.

Na een optreden van de tapdansgroep van Ina Possel en een voordracht door de kersverse stadsdichteres van Winschoten, Bianca Holst werd het Rozenfestival zaterdagmorgen geopend door wethouder Laura Broekhuizen. Zij werd op traditionele wijze geïntroduceerd door stadsomroeper Jan Veen. Het festival was op dat moment al een paar uur aan de gang. De eerste bezoekers kwamen al voor negenen naar het rosarium om de eerste koopjes te bemachtigen. Vooral de door leerlingen van praktijkonderwijs de Flint gemaakte tuindecoraties vielen weer enorm in de smaak. Rond het middaguur was alles uitverkocht!

De hele dag genoten bezoekers van de groenmarkt, de optredens op het muziekpodium, de lekkernijen op het foodplein en de activiteiten op het kinderplein en het cultuurplein. Dit alles onder een stralende zon.

Ook zondag is dit alles nog te bezoeken. Klik HIER voor het programma. Vorig jaar kwamen tussen 8.000 en 10.000 bezoekers naar het Rozenfestival. Het weer was toen niet zo mooi als dit weekend. De verwachting is dan ook dat dit aantal zeker geëvenaard zal worden.

Foto’s: Catharina Glazenburg, Klik HIER voor alle foto’s
Voor foto’s van André Dümmer klik HIER

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.