Luisterplezier bij concert Troebadoers en Wat Aans met de Noordpool Troupe

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN –  Zaterdagavond traden  leerlingen van Kunstencentrum De Klinker, Kunstenschool Zuid Groningen en Muziek Dans en Theaterschool Veendam op met De Troebadours en leden van het van het Noordpool Orkest in het project Noordpool Troupe.

Als motivatie om jongeren te stimuleren, te inspireren en in aanraking te brengen met allerlei manieren van muziek maken, zocht Kunstencentrum De Klinker naar alle mogelijkheden om hen te verrassen. Het Kunstencentrum heeft als werkgebied de gemeentes Oldambt en Westerwolde, waar ze op drie locaties en binnen vele scholen actief zijn met de disciplines muziek, dans en theater.

Eind 2017 is contact gezocht met het Noordpool Orkest vanwege het project Noordpool Troupe van dit orkest: een geweldige manier om jonge mensen de kans te bieden met professionals samen te spelen, nieuwe ‘lichte’ muziek (pop, jazz, hiphop) te ontdekken en dit op een professioneel podium ten uitvoer te brengen.

De samenwerking tussen Kunstenschool Zuid Groningen, MDT Veendam en Kunstencentrum De Klinker maakte dat jongeren zaterdag de mogelijkheid kregen om samen met Het Noordpool Orkest, de Troebadoers en Wat Aans twee keer op te treden: ’s middags in Stadskanaal en ’s avonds in het Rosarium in Winschoten.

Het Noordpool Orkest, in de persoon van artistiek leider Reinout Douma,  leverde de arrangementen en vond leden van De Troebadours en Wat Aans bereid aan dit bijzondere optreden mee te werken.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Klik HIER voor alle foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.