Sproakwotter brengt Ode aan de Nacht van Winschoten

WINSCHOTEN – Sproakwotter heeft eennieuwe GO-schijf bij RTV GO, Oldambt: De Nacht.

Sproakwotter bestaat uit Harry van Boven en Martin Blok. Harry van Boven (1970) geboren in Finsterwolde werkt dagelijks in zijn kledingwinkel en Martin Blok (1971) geboren in Winschoten, is installateur van beroep.

Martin, muzikant in hart en nieren, is verantwoordelijk voor het muzikale gedeelte en Harry van Boven schrijft in het Gronings zijn rap-teksten. Wat deze samenwerking laat zien is dat het niet uitmaakt welke stijl je speelt, pop, rock of klassiek, je kunt overal op rappen.

Hun eerst single “Ladderzat” is ruim 10.000 keer op youtube bekeken. Daarna volgde “Snoetjeknovveln” en met “De Nacht” lijkt het ook de goede kant op te gaan.

Hun nieuwe single de Nacht is een ode aan de Nacht van Winschoten. In de bijbehorende videoclip zitten unieke, nog nooit eerder vertoonde beelden van de eerst Nacht uit 1984, beschikbaar gesteld door “Het Winschoter Stadsjournaal”.

Bronnen:
Sproakwotter.
Webloug, Actualiteitensite Centrum Groninger Taal & Cultuur.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.