Dollard College Bellingwolde fietst ruim € 13.750,00 bij elkaar voor KWF

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Op 10 juni beklommen leerlingen van het Dollard College Bellingwolde de Mont Ventoux. Dit deden zij om geld in te zamelen voor het KWF. Vanavond werd het eindbedrag bekend gemaakt.

Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Van alle patiënten geneest 50 procent, de andere 50 procent leeft met kanker variërend van enkele maanden tot enkele jaren. Veel mensen maken van dichtbij de strijd tegen de ziekte mee. Ook docenten en leerlingen van Dollard College Bellingwolde hebben ervaring met de ziekte. In hun omgeving is iemand ernstig ziek of ze hebben een dierbare verloren. Voor hen is dit een grote motivatie om bij te dragen aan de strijd tegen kanker.

Evenals in 2016 werd er hard getraind om uiteindelijk op 10 juni de Mont Ventoux, ook wel Kale Berg genoemd, per fiets te gaan beklimmen. Dit, om net als twee jaar geleden, weer een mooi bedrag voor KWF in te zamelen.

Het was zwaar, maar iedereen heeft op eigen kracht de top bereikt! Daar werd de tussenstand bekend gemaakt. Op dit moment stond de teller op 9.000 euro voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Dit dankzij deze toppers van het Dollard College, de begeleiders, de sponsoren en zeker niet als laatste alle gulle gevers.

Vanavond werd het project afgesloten. Er werden foto’s en een film van de reis vertoond. Vervolgens werd het eindbedrag bekend gemaakt: € 13.751,13! Dit is zo’n € 2.500,00 meer dan twee jaar geleden!

Jeroen Loovers, een van de leerkrachten die mee ging naar de top van de Mont Ventoux, schrijft hierover: Het fantastische eindbedrag van het voor mij zeer bijzondere tweede project van het Dollard College Bellingwedde goes Mont Ventoux! Ik had nooit kunnen hopen en bedenken dat het tot twee keer toe zo’n groot succes zou worden! Iedereen die heeft meegewerkt aan één van beide of allebei de edities enorm bedankt!

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.