Kinderen gewond door ongeval met springkussen

Foto: Geert Smit

EMMEN – Vanmiddag zijn door een ongeval met een springkussen zes kinderen gewond geraakt.

Vanmiddag is aan de Houtweg in de wijk Emmerhout een springkussen omgevallen. Het springkussen maakte onderdeel uit van kinderfestival ‘Mini Summersplash’ dat in het winkelcentrum voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar werd georganiseerd. Het evenement begon vanmorgen om 11 uur en zou doorgaan tot 8 uur vanavond.

Hoe het 8 meter hoge springkussen (een stormbaan) kon omvallen is niet bekend. De brandweer kwam ter plaatse om het gevaarte omhoog te takelen om te kijken of er nog slachtoffertjes onder lagen. Dit bleek niet het geval te zijn. De politie en de NVWA doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het festival is op last van de politie stopgezet.

Van de zes gewonde kinderen werd één door ambulancepersoneel behandeld. De overige vijf werden naar het ziekenhuis gebracht; hiervan is één ernstig gewond. De medewerkers van de drie ambulances kregen assistentie van het mobiel medisch team dat met de traumahelikopter ter plaatse kwam. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.