Leerlingen De Loopplank zamelen ruim 800 euro in voor het Tendo project

Foto: Jan Glazenburg

BLIJHAM – De kinderen van CBS de Loopplank uit Blijham spaarden dit jaar voor het Tendo project. Vandaag werd de cheque aan Janny de Groot, voorzitter van de Stichting Tendo, overhandigd.

Het Tendo project is een organisatie die een groep ex-lepra patiënten helpt hun dorp Mombasa, in Kenia leefbaar te maken. Tijdens een creatieve morgen op school hebben alle kinderen samen gebouwd aan een maquette, zoals zij het dorp zien. Het ziet er prachtig uit.

De kinderen van CBS de Loopplank uit Blijham spaarden dit jaar voor dit project. Om nog een laatste impuls te geven aan dit spaarproject konden ouders en kinderen die woensdag op school kwamen voor de 10 minuten gesprekken, meedoen aan een verrassingsspel.

In de gang bij groep 7/8 kan een vakje ‘gekocht’ worden voor dit spel. Twee vakjes voor een euro en een prachtig gevulde mand als prijs. De opbrengst kwam natuurlijk ten goede aan stichting Tendo.

Vandaag werd het project afgesloten met een bingo. Er waren prachtige prijzen te winnen, waaronder voorwerpen die in Kenia zijn gemaakt.

Vervolgens werd aan Janny de Groot, voorzitter van de stichting Tendo, symbolisch de cheque met daarop het eindbedrag van € 811,14 overhandigd. Wilt u meer weten over de Stichting Tendo, klik dan HIER.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.