Rhede breidt steeds verder uit

Foto: Catharina Glazenburg

RHEDE – In het plaatsje Rhede, vlak over de grens bij Bellingwolde, wordt volop gebouwd.

Wanneer je de Duitse grens en het viaduct over de A31 bij Rhede gepasseerd bent zie je links en in de verte diverse bouwkranen staan. Zowel langs de A31 als aan de Spiekweg en bij de rotonde zie je ze verrijzen. Zo wordt timmerfabriek Läken uitgebreid en bouwt de firma Gottschald, die zowel een busonderneming als de plaatselijke Avia pomp bezit, een nieuwe loods voor zijn bussen achter voornoemd tankstation.

Op het bouwterrein aan de zuidelijke Spiekweg zijn alle 23 kavels verkocht. Van een ander terrein, eveneens aan de Spiekweg, zijn volgens burgemeester Gerd Conens al 15 van de 22 kavels verkocht. Deze kavels zijn tussen 750 en 900 vierkante meter groot. Voor verdere uitbreiding van deze nieuwe wijk heeft de gemeente zo nodig nog 80 bouwplaatsen achter de hand.

Ook het 12 hectare groot terrein tegenover het Ems Dollart Centrum is in beeld als bedrijventerrein. Diverse ondernemingen uit de regio hebben naar verluidt al interesse getoond. Voor bedrijven is dit gebied zeer aantrekkelijk omdat het zich vlakbij de oprit naar de A31 bevindt.

Op het industriegebied aan de andere kant van de weg, rond het Ems Dollart Centrum, zijn geen grote kavels voor nieuwe bedrijven meer beschikbaar. Wel kunnen bestaande bedrijven er tot op zekere hoogte nog uitbreiden.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.