Vesting Spectaculum, zaterdag 21 en zondag 22 juli 2018

Foto: Catharina Glazenburg

BOURTANGE – Op zaterdag 21 en zondag 22 juli kunt u een tijdreis door de geschiedenis beleven in Bourtange tijdens het Vesting Spectaculum. De Vesting opent haar poorten voor de “Fogelvreien” die u een reis terug in de tijd laten beleven. Van de Middeleeuwen tot en met de 80-jarige oorlog, alles ademt de cultuur en het leven uit het roemruchte verleden.

Handelaren, met waren uit vroeger tijden, proberen hun artikelen aan de man te brengen. Ambachtslieden en artiesten bevolken de Vesting om hun kunsten te vertonen. De barbier, de smid, de mandenmaker, de wever maar ook de charlatans, jongleurs en chirurgijnen zijn aanwezig. Muzikanten en dansers tonen hun kunnen om de bezoekers van heinde en verre te onderhouden.

Wilt u een kijkje nemen in het middeleeuwse leven, bezoek dan zeker ook de vele kampementen in en om de vesting. Musketiers, piekeniers, soldatenvrouwen en kinderen bevolken de Bastions, de buitengebieden van de Vesting en het marktplein. Beleef het turbulente leven in een vestingbolwerk van vroeger.

Ook voor de kinderen is er genoeg te doen: op een speciaal kinderplein kunnen ze knutselen, broodjes of pannenkoeken bakken boven een vuurtje, zodat het Vesting Spectaculum speciaal voor gezinnen een onvergetelijke dag wordt.

Op zaterdagavond nodigen we u speciaal uit voor de nacht van de Middeleeuwen. Wegen, gebouwen en de stands van de handelaren worden verlicht met flambouwen, fakkels, lichtpotten en lampen en vormen het decor voor een turbulent schouwspel in alle straatjes en verborgen plekjes in de vesting.

Voor meer informatie klik HIER.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.